Menu
Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.

Pro dokonale propečený steak na dřevěném uhlí je důležité sledovat jeho vnitřní teplotu pomocí teploměru na maso.

 

Zde jsou orientační teploty pro jednotlivé stupně propečení steaku:

Krvavý / Rare (málo propečený):

vnitřní teplota 52-57°C - střídka je měkká a při naříznuti vytéká hodně šťávy

Středně propečený / Medium Rare:

vnitřní teplota 57-63°C - středová část je teplá a při naříznuti trochu krvácí

Středně propečený / Medium:

vnitřní teplota 63-68°C - steak je propečený s minimem růžové barvy uprostřed

Středně propečený / Medium Well:

vnitřní teplota 68-74°C - mírně vlhký steak s malou stopou růžové barvy

Propečený / Well Done:

vnitřní teplota nad 74°C - steak je zcela propečený, šedé barvy a suchý

 

Pro dosažení perfektního stupně propečení je klíčové steak z grilu vytáhnout o něco dříve, než dosáhne požadované teploty, protože maso při odstátí mírně dozrává.

Dbejte také na to, aby steak nebyl příliš tenký, jinak se velmi rychle propéká.

Správná vnitřní teplota je u steaků zásadní pro zachování šťavnatosti a lahodné chuti. Používejte kvalitní teploměr a grilujte podle svých preferencí.